Is er een verschil tussen warme chocolademelk en cacao?

Levi de Jong

Ja, er is een verschil tussen chocolade en cacao, dus je moet niet proberen om cacao te kopen en dan proberen om warme chocolademelk mee te maken. Op die manier zul je alleen eindigen met een onaangename smaak. Maar chocolade is een heel speciaal soort drankje. Er zijn zeer sterke smaken, maar er zijn ook verschillende soorten chocolade. Er zijn chocolaatjes met een sterke en bittere smaak, er zijn chocolade met een zoete smaak, en er zijn chocolade die verschillende texturen hebben. Ik praat graag over chocolade in deze blog, en je moet het ook leuk vinden.

Ik heb onlangs een korte documentaire gemaakt over de creatie van een chocolade, en het zette me aan het denken over wat voor soort chocolade ik liefde. Er zijn zo veel chocolade merken, dus ik moest kiezen een aantal van hen om over te praten. Ik begon met een van mijn favoriete merken, Chocolat-Au Chocolat. Dit is een merk dat draait om de smaak van chocolade: de perfecte verhouding van bitterzoet tot romig is een van de sterkste kenmerken, en het merk bestaat al sinds 1875. Ze hebben ook een vrij breed scala aan producten beschikbaar: snoep, gebak, truffels, chocolade en nog veel meer. Chocolat-Au Chocolat (links) en de klassieke chocoladereep (rechts) De populariteit van het merk is gestegen en nu zijn er meer dan 3.000 verschillende producten beschikbaar. Het is een geweldige keuze als je geïnteresseerd bent in de chocolade.

Maar waarom zou ik moeite met een chocolade merk? Het antwoord ligt voor de hand: omdat ze zo leuk zijn om chocolade voor te maken. U vindt er veel verschillende recepten om chocolade te maken van een verscheidenheid aan verschillende ingrediënten. Er is geen enkel recept dat de meeste chocolade maakt, maar ze dienen allemaal om een leuke en lonende uitdaging te zijn. De belangrijkste ingrediënten die worden gebruikt bij de productie van chocolade zijn cacaoboter en water. Cacaoboter is een van de oudste en meest voorkomende soorten boter ter wereld. Het is een ongeraffineerde pasta die veel voedingsstoffen bevat, voornamelijk kalium. Cacaoboter wordt gebruikt omdat het bevat alle vetzuren gevonden in boter, met inbegrip van linolzuur, stearic zuur, oliezuur en myristisch zuur. Kokosolie is ook een populair ingrediënt in de chocoladeproductie, omdat het wordt gebruikt om een beetje zoetheid toe te voegen aan chocolade. Water wordt gebruikt om de chocolade te houden van stollen, zodat het meer vloeistof aan het einde van het proces. Water is erg belangrijk omdat het chocolade smaak en meer op melkchocolade. Melkchocolade is meestal erg zacht en hard op hetzelfde moment, en boter is een harde boter. Kokosmelk is de meer zachte en dichte. Water voegt ook veel textuur toe aan chocolade, dus het wordt altijd toegevoegd aan de mix. Dit onderscheidt dit artikel expliciet van andere artikelen zoals Drank Niks. Water is echter alleen nodig om de chocolade zeer zacht en smeedbaar te krijgen. Het verandert de smaak van chocolade helemaal niet. Sinds enige tijd heb ik wat kokoswater in mijn keuken, en sommige mensen hebben me ook gevraagd: Water maakt chocolade zo romig? Ja, en het maakt het gemakkelijk om mee te werken.

Wat is er zo romig aan water? Water heeft dezelfde hoeveelheid calorieën als melk en water is niet erg hoog in calorieën. Het is ook het goedkoopste voedsel voor een persoon die niet eet zuivelproducten heel vaak. Zijn alle chocolaatjes verdikt met veebloed? Er zijn andere manieren waarop u water gebruiken als een watervervanger: om in voedsel dat een watervervangende ingrediënt heeft. Het meest voorkomende voorbeeld hiervan is fruit. Als je het mengt met een vrucht (zoals sinaasappelsap), zal het meer zoetheid toevoegen en je het vervangen door een andere vloeistof (zoals water). Dit maakt het zeker nuttiger dan chocolade. Hoe u water gebruiken in recepten: In het koken of bakken.